Webbutik

  • Ashtangayogans guru, Sharath Jois, delar med sig av hemligheten till ett långt och hälsosamt liv som ligger i hur du lever och förhåller dig till livet. Ta del av hans djupa kunskap och erfarenhet som gått i arv i generationer. Sharath Jois, är arvtagare och dotterson till Sri Patthabi Jois, Ashtangayogans grundare. Sharath har undervisat människor över hela världen genom åren, även kända personer som Madonna, Sting och Gwyneth Paltrow är hans elever. Ashtangayoga är världens mest populära yogaform som spridits starkast i västvärlden och som de flesta moderna yogaformer hämtat inspiration ifrån.
  • R. Sharath Jois är världens mest avancerade ashtangayoga-utövare och den främste auktoriteten av den traditionella metoden. Han föddes i Mysore i Indien och började utöva yoga vid sju års ålder med vägledning av sin morfar, Sri K. Pattabhi Jois. Lisa Lalér, lärare på Yogashala Stockholm, har varit en dedikerad elev till Sri K. Pattabhi Jois och R. Sharath Jois sedan 2004. Den här boken är den första svenska utgåvan och har översatts av Lisa Lalér och ges ut exklusivt för Yogashala Stockholm.
  • Malin Mendel tar dig med på en smakresa till Indien – där maten, hälsan men även klimatet står i centrum. Malin lever till vardags i två världar, som korrespondent i Indien och hemma med familjen i Sverige. I den här boken skildras indiskt vardagsliv med mat och yoga. Boken bjuder på vegetariska rätter som vem som helst kan laga, många av dem inspirerade av Malins grannar och vänner i Bombay. Det är genuin och enkel mat som gör gott – för både kroppen, sinnet och klimatet. En annan del av det indiska livet är yogan, som är mer än träning. Det handlar om hur vi beter oss mot djur och natur, vikten av måttfullhet och att inte slösa. I boken utvecklar författaren sina tankar om yogans filosofi, och hur den faktiskt kan göra oss klimatsmartare.
  • I Yogaköket delar Malin med sig av sina godaste recept och bästa yogarörelser för maximal hälsa. Att kombinera yoga och indisk vegetarisk mat är nämligen bland det bästa man kan göra för både kropp och själ. Matsmältningen är avgörande för hur vi mår. Indisk matlagning utgår från denna insikt, den är antiinflammatorisk och full av antioxidanter, rik på grönsaker, baljväxter, nötter och färsk frukt och mängder av kryddor. Boken innehåller utvalda yogarörelser som tillsammans med andning stimulerar magen och får den att fungera bra. Som bonus får du en vältränad kropp, slät hy och massor av energi. Malin Mendel har hämtat sina kunskaper om yoga och indisk matlagning i Indien, där hon är SVT:s korrespondent. Sedan Malins första bok Bombay Takeaway Indien genom maten kom ut 2013, har hon haft fulltecknade matlagningskurser.
Till toppen