Anna-Karin_Graffman

Anna-Karin Graffman

Anna-Karin undervisar i alla nivåer, från nybörjare till Mysore. Hon undervisar även i Yin Yoga. Hon bor med sin man, sin son, hund och katt på Ingarö. Anna-Karin tränar ashtangayoga dagligen.

Berätta om din bakgrund!

– Jag har studerat ekonomi, anatomi och näringslära med mera inom hälsa och träning, förutom min treåriga yogalärarutbildning. Jag har också arbetat som driftschef på Sturebadet och administrativ chef på HumaNova. Sedan 2005 driver jag eget företag inom yoga.

– Vad gäller yogabakgrunden började jag med kundaliniyoga 1998 och 1999 upptäckte jag Ashtanga Vinyasa Yoga. Jag blev ”fast” och har tränat dagligen sedan dess. Jag har varit i Mysore två gånger, och är så glad och stolt över den tid jag fick med Guruji.

Hur kom det sig att du blev yogalärare?

– Jag hade en viss erfarenhet av undervisning, eftersom jag redan undervisat i Nia, en träningsform som även den handlar om kropp och själ även om det är en annan metod. Men år 2002 fick jag frågan av Maria Boox (som drev Yogashala Stockholm då) om jag ville delta i hennes treåriga program för yogalärare. Hon frågade eftersom hon behövde fler lärare. Jag blev jätteglad av frågan och kände att det var helt rätt, något jag verkligen ville.

Har du någon favoritklass?

– Att vara en del av Mysoreprogrammet är väldigt spännande, fascinerande och stimulerande för mig, samtidigt tycker jag väldigt mycket om kontrasten mellan Mysore style och att ha en Yin Yoga-klass, som breddar yogan för mig. Så jag måste svara att jag gillar att undervisa i bägge metoderna och skillnaderna dem emellan är stimulerande.

Vad betyder yogan för dig?

– Att få utöva yoga för mig är som att ha en bästa vän, en som lyssnar och har tålamod och samtidigt känner när det är dags att sätta ner foten och vara tydlig. Vi delar glädje och sorg och har en lång historia tillsammans.