Lina Ahlström

Lina Ahlström

Lina Ahlström undervisar i ashtangayoga, hathayoga, gravidyoga och mamma-bebis-yoga. Hon har också temakurser i Föda utan rädsla. Lina bor i Stockholm och har två barn, födda 2009 och 2012. Hon har själv yogat sig igenom båda sina graviditeter.

Hur kom det sig att du började yoga?

– Jag kom i kontakt med yogan när jag utbildade mig till danspedagog på Danshögskolan hösten 2000. I flera år arbetade jag som dansare och danspedagog, bland annat på dansgymnasieskolor där jag undervisat i modern och klassisk dans. Till en början var yogan ett komplement till min dansträning, men så småningom kom den att spela en allt viktigare roll i mitt liv. Sommaren 2006 reste jag till Mysore. 2006-2009 gick jag som lärling för Maria Boox och andra lärare på Yogashala. 2014 gick jag Susanna Helis instruktörsutbildning i Föda utan rädsla-metoden. I dag harbetar jag heltid som yogalärare.

Har du någon favoritkurs?

– Just nu är min favorit gravidyogan, Föda utan rädsla-kursen samt mamma-bebis-yogan. Jag tycker om hela fasen, från gravid till förlossning – och så roligt att träffa alla bebisar sedan. Det är så unik fas i de här personernas liv, den mest känsliga och käraste perioden i livet, och man lär känna eleverna på ett annat plan, det blir så nära. Sedan är det fantastiskt hur vi kan använda yogan under den här stora omställningen i livet – och kul att se vilken tillgång yogan kan vara.

– Sedan har jag haft min Mysore-kurs på torsdagkvällar i många år som också är en favorit.

Vad betyder yogan för dig?

– Den dagliga yogaträningen ger mig energi, jag blir piggare och mer närvarande i vardagen. Genom yogan lär jag mig att lyssna på kroppen och vara i kroppen. Jag ser yogan som en verktygslåda, full av nycklar att använda mig av vid olika situationer i livet. Vid medgång och glädje såväl som vid motgång och sorg – jag har alltid yogan med mig.