Lisa N Billvik Norén

Lisa Billvik Norén

Lisa assisterar hos oss sedan hösten 2015 och håller just nu klasser och kurser för nybörjare.

Berätta om din bakgrund

– Jag började träna ashtangayoga 2008. De första åren tränade jag en eller ett par gånger i veckan och hade en del uppehåll emellanåt. Det kändes som en ganska brokig start och det var en del annat i livet som ofta kom emellan. Samtidigt hade jag en känsla av att jag inte skulle ge upp yogan, och kom därför hela tiden tillbaka. Efter fyra år blev min nyfikenhet större och jag bestämde mig för att börja träna sex dagar i veckan, enligt ashtangayogans tradition. Det har jag fortsatt med sen dess och nu börjar jag mina dagar med asanaträning tidigt på morgonen och yogan har fått en allt större plats i mitt liv.

Jag har en examen i modedesign från Beckmans Designhögskola och arbetar med illustration och teckning.

Hur kom det sig att du ville assistera på Yogashala?

– För mig handlar det mycket om mötet med människor. Att se och försöka förstå människor och mänskligheten genom yoga. Det är vad som fascinerar mig mest. Det är också väldigt intressant att möta människor som möter sig själva genom yogaträningen.

– Ashtangayogans metod har varit en ovärderlig hjälp för mig i mitt liv. Och det är väl ofta så, att när man funnit någonting som man tror på vill man gärna dela med sig av det till andra människor. Jag ser även ett stort globalt värde i att förmedla någonting som medför ett positivt tänkande.

 

”Yoga får mig att känna mig friare och mer levande”

 

Har du någon drömkurs du vill hålla?

– Just nu tycker jag att alla kurser känns lika spännande men det är ju så klart extra intressant och roligt om jag kan ge andra människor verktyg för att skapa positiva förändringar i sina liv. Jag skulle gärna hålla kurser för de som kanske behöver det allra mest men som inte har möjligheten eller förmågan att gå en vanlig kurs eller ta sig till en yogashala.

Vad betyder yogan för dig?

– Som illustratör arbetar jag med blyertsteckningar där hantverket är av stor betydelse. Jag ser många likheter mellan mitt arbete med teckning och min yogaträning. Det kräver närvaro och fokus men samtidigt måste jag befinna mig i ett avslappnat tillstånd. Min egen träning och yogans filosofi är även en stor inspiration för mig i mitt arbete och de närmar sig varandra allt mer.

– Jag har alltid sökt efter balans i kroppen och sinnet och yogan hjälper mig att hitta det. Min yogaträning gör också att jag känner mig friare och mer levande.