Maja Asperen

Maja började med yoga i början av 2000-talet. Yogan hjälper henne att landa i sin kropp och vara närvarande i stunden. Maja undervisar i ashtangayoga och yin-yoga.

Berätta om din bakgrund

Första gången jag provade ashtanga yoga var i början av 2000-talet. Jag gick grund och fortsättningsnivå men hittade ingen regelbundenhet i träningen. Därefter upptäckte jag andra yogaformer som jag utövade och utbildade mig inom men hela tiden hade jag en längtan tillbaka till ashtanga yogan. 2010 var jag tillbaka och har sedan dess en regelbunden men inte daglig praktik. 2013 fick jag möjlighet att bli assistent till Lisa och de andra lärarna på yogashala. 2017-2018 utbildade jag mig i yin yoga hos Magdalena Mecweld. Jag är även utbildad lärare och terapeut i MediYoga av Göran Boll.

Har du någon drömkurs du vill hålla?

Alla nivåer är lika spännande och lärorika. Jag älskar mötet med eleven och utbytet det ger. Något jag alltid längtat efter och fortfarande drömmer om är att få möjlighet att integrera yogan i mitt dagliga arbete som sjuksköterska.

Vad har yogan för betydelse i ditt liv?

För mig har yogan en stor betydelse. Yogan är så spännande för den gör mig inte bara starkare fysiskt utan hjälper mig också att landa i min kropp och vara närvarande i stunden.