Introduktion 

till Yogashala Stockholm

i balans eller ur balans

På Yogashala Stockholm är du alltid välkommen

Till Yogashala Stockholm kommer elever och yogalärare regelbundet varje vecka för att känna in och samla energi. Yogashala Stockholm består av två Södermalmsbelägna lokaler och ägs utav systrana Lotta och Lisa Lalér. Den ena hittar du intill Nytorget och den andra vid Zinkensdamm. Här kan du välja mellan yinyoga, hathayoga och ashtangayoga. Men mest fokus ligger på det sistnämnda, asthangayogan.

Yogashala Zinkensdamm

lärare Yogashala Stockholm

Lisa Lalér

Lisa är huvudlärare på Yogashala Stockholm och beskriver ashtangayogan som en metod för hälsa och självkännedom och många upplever ett inre lugn och förbättrad koncentrationsförmåga efter sitt yogapass. När Lisa inte undervisar ägnar hon sig till sin egen praktik. Trots att hon har undervisat sedan 2005 belyser hon vikten av att fortsätta vara elev.

”Vi är alla elever, även den som själv undervisar.
Ingen är någonsin fullärd.”

lärare Yogashala Stockholm
Hans Österlund

Det finns fler personer som är både är elev och lärare på Yogashala Stockholm. Hans Österlund är en av dem. Innan Hans provade en fortsättningskurs mot Mysore  under våren 2014 hade han tidigare yogat på gym. När kursen tog slut fortsatte Hans att yoga på Yogashala. Efter ett par år började han ett assistent- och lärlingsprogram på Yogashala. Idag har han yogat i tolv år och undervisat i fyra.

– När jag började yoga på gym såg jag det främst som ett komplement till annan träning och hade då en tanke eller idé om att en ökad rörlighet och smidighet nog vore nyttigt för mig. Det var förmodligen vad jag behövde då, men idag, nästan 12 år senare, finns ”ökad rörlighet” inte alls med på min lista över varför jag yogar.

Yogashala_yogalärare_Hans Österlund

”En känsla av att komma hem”

– Efter att ha varit på Yogashala nästan dagligen under åtta års tid är det nu en väl förankrad rutin berättar Hans. Att komma hit ger känslan av att komma hem. Att vara på shalan och träna tillsammans med andra ger mig energi. Det är fantastiskt att ha lärare och assistenter i salen som verkligen ser och lyfter en.

Hem. Det är precis vad shala betyder på sanskrit. Det är en plats där du som yogautövare har möjlighet att praktisera yoga, växa som person och dela erfarenheter.

ELEV Yogashala Stockholm
Adrienne Rasic

Adrienne Rasic är ny på Yogashala Stockholm och har sedan länge velat prova en kurs i yoga, men aldrig vetat vart hon ska gå. Hon bestämde sig för att en  nybörjarkurs och trivs väldigt bra.

– Jag har alltid velat se hur det är att yoga på en yogastudio. Det jag gillar med Yogashala Stockholm och kursen jag går är att det känns genuint. Kursen har en bra kombination med fysisk aktivitet och information om yogans filosofi.

Yogashala_Ashtanga Yoga nybörjarkurs

”Yogan har gett mig en ny slags medvetenhet”

En mycket positiv förändring som Adrienne upptäckt är att hon numera lyssnar på sin kropp på ett helt annat sätt. En ny slags medvetenhet som inte enbart sitter med under yogapasset, utan även innan och efter.

– Jag skulle absolut rekommendera Yogashala och deras nybörjarkurs till vem som helst som är intresserad av yoga. Man kan vara helt ny eller testat lite innan, oavsett, så känner man sig väldigt välkommen.

”Det finns yoga för alla, kom och prova”

Hans håller med. Du behöver bara vara intresserad av yoga för att testa det. Han tycker att det är väldigt roligt att få dela med sig av något som man har ett sådant stort intresse för, och som alltid är med en.

– Kom och prova! Utan att prova kan man inte veta om yoga passar en. Det finns yoga för alla personer i alla faser i livet. Yoga kan vara så mycket och så individuellt. Det kan ta ett tag att hitta rätt. Men prova olika yogaformer med ett öppet sinne och ge det lite tid. Kom ihåg att inget behöver presteras på yogamattan och att allas yogautövning ser olika ut. Alla har vi olika förutsättningar och alla har vi något att jobba med.

Yogalärare Yogashala

Vi finns på Södermalm

Du hittar oss på Zinkensdamm och Nytorget
Studio Zinkensdamm

Shala Zinkensdamm

Ringvägen 9 d
118 23 Stockholm
Telefon: 08 – 556 033 53
info@yogashalastockholm.se
Bankgiro: 5271-9580

Shala Nytorget

Gotlandsgatan 88
116 38 Stockholm
Telefon: 08 – 556 033 53
info@yogashalastockholm.se
Bankgiro: 5271-9580

Skicka ett meddelande

Vi är ofta på språng eller håller i yogaklasser därför är e-post bästa sättet att kontakta oss.