Projektbeskrivning

Yogashala_Ado Mucha Svanasana, Ashtanga Yoga grund

Ashtanga Yoga Grund

KURS

På denna kurs introduceras du i ashtangayogans grunder. Du behöver inga förkunskaper i Yoga.

Du tränar – och blir samtidigt lugnare. Det är vad som gör yogautövningen unik: att den ger balans mellan kropp och själ. Andningen spelar en central roll i att finna den balansen. I ashtangayogan lär vi oss en serie yogapositioner, eller asanas som det kallas på sanskrit, och flödar mellan dem med hjälp av andningen. En yogaklass består av solhälsningar, stående positioner och sittande positioner. Det avslutas alltid med avslappning och vila.

Ashtangayogan är kraftfull och har många positiva effekter för kroppen – förutom balansen får du ökad smidighet, styrka och bättre hållning. Samtidigt lugnar du sinnet. Förutom att gå igenom yogans grunder pratar vi också om filosofin bakom yogan och om hur yogan ger oss verktyg att lära känna oss själva.

I kurspriset ingår boken Ashtanga Yoga Anusthana, skriven av sharath Jois och översatt till svenska av Lisa Lalér. Det ingår  även två ta igen gånger som du använder på valfri drop in klass under kursens gång.

För vem?
Grundkursen är tänkt för dig som vill lära dig ashtangayoga från grunden.

Hur ser rummet ut?

Yogan utövas i ett lugnt rum, där mobiltelefonerna är avstängda och fokus ligger på den egna yogautöveningen. I våra lokaler finns dusch, omklädningsrum och toalett samt en liten butik där vi säljer yogamattor, bomullsmattor och andra tillbehör.

Vad behöver jag?

Du behöver ha med dig en yogamatta och mjuka följsamma kläder. Vi yogar barfota. Antalet per kurs är anpassat till FHM:s rekommendationer. Läs mer här

Kan alla utöva yoga?

Ja, alla kan utöva yoga. Hur vig du är har ingen betydelse. Yogapositionerna går alltid att anpassa, vi tar alltid hänsyn till skador eller svårigheter.

Bokningsvillkor
Här kan du läsa allt om våra boknings- och betalningsvillkor

Yogashala_Ashtanga Yoga grundkurs
Yogashala_Yogans positiva effekter

Kurstillfällen:

FÖR DIG SOM YOGAR

Bra att veta

Kärlek

Kanske fastnar du lätt i prestationstankar och behöver lära dig varva ned, kanske behöver du hitta motivationen. Kanske har du skador eller funktionsnedsättningar som kräver rehabilitering eller anpassning. Kanske längtar du efter mening. Hos oss börjar vi där du är. Sedan fortsätter vi, tillsammans. För att kärlek är den enda möjliga vägen.

Illustration: Stina Wirsen