Projektbeskrivning

Ado Much Svanasana, Ashtanga Yoga grund

TERMINSKURS

Ashtanga Yoga – grundkurs

På denna kurs introduceras du i ashtangayogans grunder. Det är för dig som är nybörjare eller har gått en helgkurs för nybörjare.

Utpluthih_Ashtangayoga_Yogashala

JOsefine, stockholm:

Det bästa är att känslan finns kvar efteråt. Den försvinner inte.

Du tränar – och blir samtidigt lugnare. Det är vad som gör yogautövningen unik: att den ger balans mellan kropp och själ. Andningen spelar en central roll i att finna den balansen. I ashtangayogan lär vi oss en serie yogapositioner, eller asanas som det kallas på sanskrit, och flödar mellan dem med hjälp av andningen. Ett träningspass består av solhälsningar, stående positioner och sittande positioner. Det avslutas alltid med avslappning och vila.

Ashtangayogan är kraftfull och har många positiva effekter för kroppen – förutom balansen får du ökad smidighet, styrka och bättre hållning. Samtidigt lugnar du sinnet. Förutom att gå igenom yogans grunder pratar också om filosofin bakom yogan och om hur yogan ger oss verktyg att lära känna oss själva.

I kurspriset ingår boken Ashtanga Yoga, skriven av sharath Jois och översatt till svenska av Lisa Lalér.

Du får ett klippkort med 4 klipp som du kan använda under kursens gång på valfri drop in klass eller ta igen missade kursomgångar. På din sida (när du loggar in i vårt boknings system Wondr). Ladda gärna ned appen Wondr. Från den kan du boka/avboka klass samt checka in på våra drop in klasser och hämta dina kvitton. Bokning av kurs är bindande. Det innebär att kursavgiften inte återbetalas.

VIKTIGT: Vid sjukdom/olycka under kursen kommer det inte att finnas möjlighet att ”ta igen den förlorade tiden” vid ett senare kurstillfälle. 

OBSERVERA: Den adress/företagsnamn du skriver i anmälningsformuläret går ej att ändra i efterhand. Så om det är ditt jobb/företag som betalar för kursen bör du fylla i företagets namn i fältet ”företag” och dess adress och ditt namn i fältet ”namn”.

För vem?

Grundkursen är tänkt för dig som vill lära dig ashtangayoga från grunden.

Hur ser rummet ut?

Yogan utövas i ett lugnt rum, där mobiltelefonerna är avstängda och fokus ligger på den egna träningen. I våra lokaler finns dusch, omklädningsrum och toalett samt en liten butik.

Vad behöver jag?

Du behöver ha med dig en yogamatta, och mjuka följsamma kläder. Vi tränar barfota. I butiken finns också yogamattor, kläder och annat yogarelaterat till försäljning. Du kan även hyra matta om du behöver.

Kan alla utöva yoga?

Ja, alla kan utöva yoga. Hur vig du är har ingen betydelse. Yogapositionerna går alltid att anpassa, vi tar alltid hänsyn till skador eller svårigheter.

Vilka är lärarna?

Alla våra lärare har minst två års utbildning och utövar yoga regelbundet.

Du är varmt välkommen att börja din yogaresa hos oss och vi ser fram emot att lära dig mer om yoga.

Kurstillfällen

Ashtanga Yoga grund 14 april - 30 juni

Plats: Shala Zinken

Kursperiod: 14 april - 30 juni

Dag: tisdag

Tid: 19:10 - 20:30

Lärare: Emma Zetterlund

Pris: 2160 kr

Övrigt: 12 kurstillfällen

Ashtanga Yoga Grund 16 april - 25 juni

Plats: Shala Nytorget

Kursperiod: 16 april - 25 juni

Dag: torsdag

Tid: 17:50 - 19:10

Lärare:

Pris: 1980 kr

Övrigt: 11 kurstillfällen.

Ashtangayoga Yogashala Stockholm fyra steg till självständig utövare