Föda utan rädsla2018-09-27T10:48:37+00:00

Projektbeskrivning

Gravidyoga

Föda utan rädsla

På denna temaklass använder vi boken och metoden ”Föda utan rädsla” som bas. Metoden är utformad av doulan och sjukgymnasten Susanna Heli med barnmorskan Liisa Svensson.

”Föda utan rädsla” är en modern profylaxmetod som baseras på fysiologi och kunskapen om vilka faktorer som gör att man arbetar med eller emot kroppen. Metoden bygger på en tro om att alla kvinnor har en inneboende förmåga att föda barn. Däremot finns det faktorer som kan hindra denna förmåga att komma fram, som stress och rädsla. Medan andra känslor som trygghet, lugn och ro kan hjälpa kroppen att föda.

Den här kursen ger dig den teoretiska kunskapen om varför stress och rädsla kan påverka din förlossning negativt. Den ger dig också fyra konkreta verktyg som du använder för att hantera förlossningens värkar; andning, avspänning rösten och tankens kraft.  De bygger på enkla fysiologiska principer, där målet är att i varje värk leda kroppen mot trygghet och lugn och bort från rädsla och stress.

Vi lägger stor vikt vid stödet, den eller de personer som kommer att närvara vid förlossningen. Du som stödperson kommer att få konkreta tips och råd om vad du kan göra för att hjälpa kvinnan som föder. Vi går även igenom hur du kan använda yogans anding och rörelser under förlossningens olika faser. Kursen är till största del praktisk och vi kommer att arbeta parvis. Antalet platser är begränsat till 10 par. Det angivna kurspriset är per par.

Tänk på

Temaklasser är inte avboknings- eller ombokningsbara. Student och pensionärsrabatter gäller inte för temaklasser.

TEMAKLASS – FÖDA UTAN RÄDSLA

TEMAKLASS

Lördag 1 december

  • Plats: Shala Zinkensdamm, Ringvägen 9D

  • Datum: 1 december

  • Tid: 13:00-17:00

  • Lärare: Lina Ahlström

  • Pris: 1395 kr / par

Boka klass

Snabbvägar

Taggar: