Projektbeskrivning

Yogashala_Erik Bergendahl Yogashala Stockholm Workshop Yoga

Workshop

Funktionell Yoga för din unika kropp

Erik går igenom kroppens anatomi och de stora individuella skillnader vi har där. Från den utgångspunkten får du exempel på hur dessa olikheter kan påverka våra möjligheter och begränsningar i yogan. Workshopen avslutas med en yinyogaklass.

Yinyoga är en meditativ och avslappnande yoga som bygger på klassisk indisk yoga, mindfulness meditation och traditionell kinesisk medicin. I Yinyogan arbetar vi med att ligga länge i ställningar som anpassas efter varje persons egna förutsättningar. Istället för att, som i en del andra yogastilar, sträva efter kontroll av kropp och andning så strävar vi här efter att observera och acceptera vad som händer när vi slappnar av och låter kroppen själv vila in i ställningarna.

Under workshopen pratar vi om vår anatomi och de ganska stora individuella skillnader vi har där. Från den utgångspunkten får du exempel på hur dessa olikheter kan påverka våra möjligheter och begränsningar i yogan. Vi provar ställningar och hittar de varianter som fungerar för just din kropp – för att nå en viss effekt. Dagen avslutas med en yogaklass.

Erik Janson Bergendahl har en bakgrund i tantrisk yoga (satyananda) och mindfulnessmeditation. Han undervisar nuförtiden mest i Yinyoga.

Han håller även föreläsningar anatomi och basmodulen på Magdalena Mecwelds lärarutbildningar.

Denna kurs går även att följa online. Maila oss på info@yogashalastockholm.se så berättar vi mer.

Yogashala_Yinyoga med inslag av mindfulness
Yogans positiva effekter
Magdalena Mecweld Yinyoga Yogashala Stockholm

Kurstillfällen

Workshop Funktionell Yoga för din unika kropp 11 december

Plats: Shala Zinken

Kursperiod: 11 december

Dag: Lördag

Tid: 13:00 - 16:00

Lärare: Erik Bergendahl

Pris: 450 kr

YOGA FÖRÄNDRAR DITT LIV 

Yogan gör dig stark, uthållig och lugn