Projektbeskrivning

Ashtanga Yoga Mysore style

KURS

Ashtanga Yoga Mysore style – för nybörjare

Denna kurs är en introduktion till traditionell ashtangayoga – Mysore style. Du får öva dig på att lära dig ordningen i ashtangayogans sekvens i lugn takt med individuella justeringar av läraren i de olika rörelserna utefter behov. Det är bra om du har gått en helgkurs i Ashtanga Yoga för nybörjare innan kursen startar.

Med ashtangayogans hjälp bygger du upp din styrka och smidighet både fysiskt och mentalt, ökar din närvaro och förbättrar din andning. Fokus är att röra sig i takt med andetaget, och rikta uppmärksamheten inåt. Kursen passar dig som har gått minst en helgkurs för nybörjare, grundkurs eller motsvarande i ashtangayoga.

Ashtanga Yoga Mysore style innebär att var och en tränar i sin egen takt och andningsrytm medan läraren ger individuella justeringar och korrigeringar vid behov. Mysore style klasserna passar alla nivåer.

Fördelen med att utöva Mysore style är att det i högre utsträckning än på ledda klasser finns utrymme för individuella anpassningar och justeringar som passar just dig och din kropp. Om du har skador eller lider av någon sjukdom så anpassar läraren din yogautövning utefter dina behov. Tanken är att du efter denna kurs ska kunna gå på våra öppna Mysore style klasser.

I kurspriset ingår boken Ashtanga Yoga, skriven av sharath Jois och översatt till svenska av Lisa Lalér. Det ingår även två eller fyra ta igen gånger (beroende på om du går halv eller hel termin) som du använder på valfri drop in klass under kursens gång.

Yogashala_Mysorestyle
Yogashala_Yogans positiva effekter

Kurstillfällen

FÖR DIG SOM YOGAR

Bra att veta