Projektbeskrivning

Yogashala_Mysorestyle12

WORKSHOP

Mysore style – workshop

Möt sensommaren med fyra intensiva dagar fyllda av yoga! Den här kursen vänder sig både till dig som utövar yoga regelbundet och vill fördjupa din träning och kunskaper om yoga, och  till dig som inte har utövat ashtangayoga så länge men vill lära dig mer. Du behöver kunna ordningen på solhälsningarna och de stående rörelserna. Denna kurs går även att följa på distans via online-sändningar.

Mysore style är den traditionella formen av ashtangayoga och innebär att var och en praktiserar i sin egen takt medan lärarna ger kursdeltagarna individuell hjälp och justeringar. Kursen inleds på torsdagsmorgonen med en ledd klass. De resterande morgnarna är det Mysore style klasser. Varje morgon inleds med att vi tillsammans reciterar namnen på alla asanas i Primary (ashtangayogans första serie) på sanskrit och enkla andningsövningar som passar alla.

På eftemiddagarna får ni lära er om yogans filosofi, om kroppens anatomi och ni får även prova yinyoga.  Här ges också utrymme för frågor och funderingar.

Lärare:

Lisa Lalér driver Yogashala Stockholm tillsammans med sin syster Lotta. Hon är level 2 auktoriserad lärare i ashtangayoga. Camilla Håkanson har undervisat i många år.

Program:
Söndag  3/1-21

10.00-12.00 Ledd klass, Lisa

13.00-15.00. Bakåtböjningar och filosofi för hjärtat. Vi börjar klassen med att jobba med enkla bakåtböjningar som öppnar hjärtat. Ni får även jobba med enkla justeringar på varandra. Efter det pratar vi om yogans filosofi – om vad som hindrar oss att leva i kärleksfull vänlighet till oss själva och varandra.

Måndag  4/1

10.00-12.00 Mysore style Self practice med Lisa och Camilla.

13.00-15.00 Yoga och anatomi med Kiropraktor Fredrik Christiansson & Lisa. Fredrik berättar om kroppens funktion och anatomi och pratar om skador och hur vi kan förebygga och rehabilitera skador med hjälp av yogan. Tillsammans med Lisa integrerar vi Fredriks ord in asana utövningen.

17.00 Gemensam middag för de som vill på restaurang Saravanaa Bhavan vid S:t Eriksplan.
(Säg till när du anmäler dig om du vill vara med på middagen.)

Tisdag 5/1

10.15-12.15 Mysore style Self practice med Lisa och Camilla.

13.15-14.45 Yinyoga med Camilla.

Onsdag 6/1

10.15-12.15 Mysore style Self Practice med Lisa och Camilla.

13.15-14.00 Avslutning och fika

Kurstillfällen

Workshop Mysore style 3 - 6 januari

Plats: Shala Zinkensdamm

Kursperiod: 3 - 6 januari

Dag: torsdag - söndag

Tid: Se program för tider

Lärare: Lisa Lalér och Camilla Håkanson

Pris: 1950 kr

Workshop Mysore style 3 - 6 januari 2021

Plats: Shala Zinken

Kursperiod: 3 - 6 januari 2021

Dag: torsdag - söndag

Tid: se program

Lärare: Lisa Lalér och Camilla Håkanson

Pris: 1750 kr

Övrigt: Pris för Yogashalas årskortsmedlemmar

Yogashala_Mysorestyle9

ULLA, stockholm:

Jag har många olika skador men hos Yogashala Stockholm känner jag mig trygg.