Projektbeskrivning

sofia elmström restorative yoga

Workshops

Restorative Yoga

Restorative Yoga är en terapeutisk form av yoga grundad ur Iyengaryogan med syfte att läka kroppen från stress, sjukdom och eventuella skador.

Vi placerar kroppen i olika former, med hjälp av bolster, filtar och andra hjälpmedel för att ge kroppen stöd och avlastning så att vi kan slappna av fullständigt.

När vårt system inte behöver ”hålla” och skydda kroppen så kan den kraften gå dit den behöver och börja en läkningsprocess istället. Vi ger lång tid i varje form för att kroppen ska kunna läka sig själv under perioder av oro, trötthet och livsomställningar.

Två viktiga delar av restorativeyoga är djupavslappning och en mjuk följsam andningsrytm. Tillsammans stimulerar det parasympatiska nervsystemet och lugnar ner våra inre organ, vilket ger vår kropp möjlighet att omdirigera vår ­energi till egen läkningsprocess. Restorativeyoga passar alla utövare som vill förebygga stress eller behöver återhämta sig.

Sofia Elmström har praktiserat yoga sen 1997 och undervisat sen 2001. Hon utbildar även yogalärare sen 2010. Håller kvinnocirklar och andra grupper sedan många år tillbaka, arbetar som doula och studerar nu kraniosakral biodynamisk terapi.
Hon uppskattas för sin lyhördhet, kompetens och härliga energi. Hon utmanar dig att stanna fullkomligt närvarande med din andning i den långsamma, mjuka rörelsen och hjälper dig att hitta ditt center och din intention på och utanför mattan. Hon brinner för att utforska de små detaljerna på djupet i kropp och sinne och tillåter dig att stanna i upplevelsen av att vara inuti kroppen istället för att bedöma utsidan.
”You do not have to be good. You only have to let the soft animal of your body love what it loves.”  – Mary Oliver

Bokningsvillkor
Här kan du läsa allt om våra boknings- och betalningsvillkor

Yogashala_workshop Restorative Yoga
Förbättrar cirkulationen i kroppen Motverkar stressymptom Ökar fokus och närvaro Ger en djupare sömn Ger bättre återhämtning Stärker immunförsvaret Har en läkande effekt Förebygger skador
Yogashala_kroppen renas

ULLA, stockholm:

Jag har många olika skador men hos Yogashala Stockholm känner jag mig trygg. 

Kurstillfällen

Workshop Restorative 19 september

Plats: Shala Nytorget

Kursperiod: 19 september

Dag: söndag

Tid: 12:30 - 15:30

Lärare: Sofia Elmström

Pris: 450 kr

Workshop Restorative 28 november

Plats: Shala Nytorget

Kursperiod: 28 november

Dag: söndag

Tid: 12:30 - 15:30

Lärare: Sofia Elmström

Pris: 450 kr