Projektbeskrivning

Helgkurs i Hatha, Yin & Restorative Yoga

Workshop med Erik Bergendahl

Yogashala_HathaYin2
Balans
Balans

Funktionell yoga för din unika kropp

Yinyoga är en meditativ, avslappnande yoga som bygger på klassisk indisk yoga, mindfulnessmeditation och traditionell kinesisk medicin. I Yinyogan arbetar vi med att ligga länge i ställningar som anpassas efter varje persons egna förutsättningar. Istället för att, som i en del andra yogastilar, sträva efter kontroll av kropp och andning så strävar vi här efter att observera och acceptera vad som händer när vi slappnar av och låter kroppen själv vila in i ställningarna.

Under workshopen pratar vi om vår anatomi och de ganska stora individuella skillnader vi har där. Från den utgångspunkten får du exempel på hur dessa olikheter kan påverka våra möjligheter och begränsningar i yogan.
Vi provar ställningar och hittar de varianter som fungerar för just din kropp – för att nå en viss effekt.

Som avslutning gör vi ett skönt yogapass.

Erik Janson Bergendahl har en bakgrund i tantrisk yoga (satyananda) och mindfulnessmeditation. Han undervisar nuförtiden mest i Yinyoga samt dynamisk mindfulnessfokuserad rörelse.

Han håller även anatomiföreläsningar och basmodulen på Magdalena Mecwelds lärarutbildningar. Här på YogaShala kommer han att hålla pass på onsdagkvällar som han kallar ”Moving into yin”.

TÄNK PÅ

Våra workshops är ej avbokningsbara eller ombokningsbara. Student och pensionärsrabatter gäller ej på workshops.

Kurstillfällen

Funktionell Yoga för din unika kropp 7 mars

Plats: Shala Nytorget

Kursperiod: 7 mars

Dag: Lördag

Tid: 13:00 - 16:00

Lärare: Erik Bergendahl

Pris: 450 kr