Projektbeskrivning

Yogashala_sofia elmström restorative yoga

workshop

Restorative Yoga

Restorative yoga är en meditativ och terapeutisk form av yoga som handlar om att slappna av och skapa återhämtning – fysiskt, mentalt och själsligt. Det engelska ordet restorative betyder just återhämtande på svenska.

Restorative yoga går ut på att låta kropp och sinne få vila och återhämta sig och utförs genom mjuka, stilla och avslappnande positioner som ger maximal avlastning.

Även om restorative praktiseras i stillhet kan det vara utmanande att utföra då det inte alltid är lätt att slappna av och släppa kontrollen, särskilt när vi är stressade och har svårt för att komma ner i varv. Utmaningen blir då att stanna kvar i positionen och att tillåta kropp och sinne att gå in i viloläge även när motståndet finns där.

Två viktiga delar av restorative yoga är djupavslappning och en mjuk följsam andningsrytm. Tillsammans stimulerar det parasympatiska nervsystemet och lugnar ner våra inre organ, vilket ger vår kropp möjlighet att omdirigera vår ­energi till egen läkningsprocess. Restorativeyoga passar alla utövare som vill förebygga stress eller behöver återhämta sig.

Restorative yoga är en yogaform som passar alla. Genom att avlasta kroppen med props (exempelvis filtar, bolster, kuddar och block) och modifiera positionerna efter dina egna behov kan du hitta in i de flesta positioner

Sofia Elmström har praktiserat yoga sen 1997 och undervisat sen 2001. Hon utbildar även yogalärare sen 2010. Håller kvinnocirklar och andra grupper sedan många år tillbaka, arbetar som doula och studerar nu kraniosakral biodynamisk terapi.
Hon uppskattas för sin lyhördhet, kompetens och härliga energi. Hon utmanar dig att stanna fullkomligt närvarande med din andning i den långsamma, mjuka rörelsen och hjälper dig att hitta ditt center och din intention på och utanför mattan. Hon brinner för att utforska de små detaljerna på djupet i kropp och sinne och tillåter dig att stanna i upplevelsen av att vara inuti kroppen istället för att bedöma utsidan.
”You do not have to be good. You only have to let the soft animal of your body love what it loves.”  – Mary Oliver

Bokningsvillkor
Här kan du läsa allt om våra boknings- och betalningsvillkor

Yogashala_Yinyoga med inslag av mindfulness
Yogashala_Restorative yoga
Magdalena Mecweld Yinyoga Yogashala Stockholm

ULLA, stockholm:

Jag har många olika skador men hos Yogashala Stockholm känner jag mig trygg. 

Kurstillfällen

Workshop - Restorative Yoga 19 februari

Plats: Shala Nytorget

Kursperiod: 19 februari

Dag: Lördag

Tid: 13:00 - 16:00

Lärare: Sofia Elmström

Pris: 450 kr

Workshop - Restorative Yoga 23 april

Plats: Shala Nytorget

Kursperiod: 23 april

Dag: Lördag

Tid: 13:00 - 16:00

Lärare: Sofia Elmström

Pris: 450 kr

YOGA FÖRÄNDRAR DITT LIV 

Yogan gör dig stark, uthållig och lugn