Projektbeskrivning

Padmasana, Stina Wersén, Yogashala Stockholm

Kurs

Yinyoga med fokus på meditation

Yinyoga kan motverka stress på bindväv, senor och ligament och hjälper till att öka blodcirkulationen i lederna. Den förbättrar också flexibiliteten som flödet av chi i kroppen. En mjuk yogaform som alla kan utöva. På denna kurs fokuserar vi på meditation i kombination med yinyoga.

Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yinyogan dina muskler slappna av helt. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro i stunden.

Yinyogan har visat sig hjälpa ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad och snabb livsstil med mycket prestation. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Läs mer om yinyogans fördelar här >>>

Meditation handlar om att vara närvarande, både i kropp och själ men också om att vara uppmärksam på de förnimmelser och tankar som kan uppkomma under t.ex. en yogaklass. Att ha acceptans inför – eller bara vila med det som är, precis som det är.

Meditation, Yogashala Stockholm

Kurstillfällen

Yinyoga med fokus på mediation 20 oktober - 14 december

Plats: Shala Nytorget

Kursperiod: 20 oktober - 14 december

Dag: Tisdag

Tid: 16:10 - 17:30

Lärare: Siv Hoogendoorn

Pris: 1800 kr

Övrigt: 9 kurstillfällen. Du behöver ta med en egen yogamatta på kursen.

Kärlek

Kanske fastnar du lätt i prestationstankar och behöver lära dig varva ned, kanske behöver du hitta motivationen. Kanske har du skador eller funktionsnedsättningar som kräver rehabilitering eller anpassning. Kanske längtar du efter mening. Hos oss börjar vi där du är. Sedan fortsätter vi, tillsammans. För att kärlek är den enda möjliga vägen.

Illustration: Stina Wirsen