Projektbeskrivning

Jungfrun_Yinyoga_Yogashala1

WORKSHOP

YinYoga / Mindfulness / Mindful Writing

Tre praktiker, tre verktyg leder oss igenom denna workshop.

Genom återhämtande, lugn Yinyoga och Mindfulness hämtar vi hem oss själva och landar sen i våra inre rum med reflekterande skrivövningar.

Detta är inte tänkt att vara någon skrivkurs i vanlig bemärkelse utan skrivandet i det här sammanhanget är ett mer terapeutiskt verktyg på samma nivå som Yinyoga och Mindfulness kan upplevas.

Denna kurs passar alla, såväl nybörjare som erfarna. Ta med penna och skrivbok

Yinyoga är en avkopplande yogaform som passar alla människor och kroppar. Den är dock särskilt effektiv för stela och orörliga personer. De mycket enkla ställningarna utförs alltid liggande eller sittande.

Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yinyogan dina muskler slappna av helt. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro i stunden.

Kom och möt din kropp där den befinner sig, i sin kanske svagaste länk, och få en möjlighet att njuta av lugnet och en mer vilande träning.

Mindfulness meditation handlar om att vara närvarande, både i kropp och själ men också om att vara uppmärksam på de förnimmelser och tankar som kan uppkomma under till exempel en yogaklass eller i vardagen. Att ha acceptans inför – eller bara vila med det som är, precis som det är.

TEXT

Kurstillfällen

Workshop - Yinyoga/Mindfulness/Mindful writing 18 juli

Plats: Shala Nytorget

Kursperiod: 18 juli

Dag: lördag

Tid: 14:00 - 17:00

Lärare: Siv Hoogendoorn

Pris: 450 kr

Övrigt: Ta med en egen yogamatta till kursen

Workshop - Yinyoga/Mindfulness/Mindful writing 15 augusti

Plats: Shala Nytorget

Kursperiod: 15 augusti

Dag: Söndag

Tid: 14:00 - 17:00

Lärare: Siv Hoogendorn

Pris: 450 kr

Övrigt: Ta med en egen yogamatta till kursen

Kärlek

Kanske fastnar du lätt i prestationstankar och behöver lära dig varva ned, kanske behöver du hitta motivationen. Kanske har du skador eller funktionsnedsättningar som kräver rehabilitering eller anpassning. Kanske längtar du efter mening. Hos oss börjar vi där du är. Sedan fortsätter vi, tillsammans. För att kärlek är den enda möjliga vägen.

Illustration: Stina Wirsen