Projektbeskrivning

Yogashala Stockholm Yinyoga workshop Vila dig i form Magdalena Mecweld

WORKSHOP

Yinyogans magiska kraft

Varmt välkommen till vårens underbara workshops med Magdalena Mecweld och Mats Nielsen.

Mindfulness och yinyoga handlar om att rena och förädla vårt sinne och vår kropp. Genom den länge hållna passiva stretchen i yinyogan uppstår en effekt kallad ”krypning” i vår bindväv (fascia). Denna har visat sig vara oerhört renande och ha en antiinflammatorisk effekt på kroppen. Mindfulness, medveten närvaro, som uppstår under tiden vi stannar i yinyogan och även då vi sitter i formell meditation, har samma effekt på hjärnan och vårt psyke. Under vårens tre onsdags-workshops kommer vi att rena, lugna, stretcha och detoxa.
Du kan vara med under alla tre tillfällen eller endast enstaka. Klasserna är anpassade både till nybörjare och erfarna.

Låta vara – 26 februari

Vi startar vårterminen med att stimulera njurarna och Vattenelementet som enligt kinesisk medicin nu står i fokus. Både höfterna och hjärnan kommer att få en ordentlig stretch. Vi förenar alla delarna i yinyoga: yoga, mindfulness och traditionell kinesisk medicin. Hur hanterar vi vardagsstress och skapar trygghet i kroppen? Genom att vila och låta vara. Genom yinyogans positioner sjunker vi djupt in i avslappning och återhämting.
Vi avslutar kvällen med meditation.

Stillhetens kraft – 3 juni

Vårens energi är Trä-elementets med levern och gallblåsan som dess styrande organ (enligt kinesisk medicin). Nytt liv, ny energi, nya tag och ny kraft. Men levern behöver även lugnas och stillas. Vi börjar med övningar för höfterna och sätet för att öppna upp. Ryggen och axlarna får en utsträckning men även lår och mage. Allt integreras och balanseras. Vi avslutar med att lugna hjärtat, jorda och grunda all vår energi med mindfulness- meditation.

Eldens gnista, hjärtats längtan – 24 juni

På väg in i Eld-elementet behöver vi styra vår inre eld-energi annars kan det brinna alldeles för snabbt, intensivt och fort. Vi lugnar hjärtat med yinyoga och meditation. Hjärtats uttryck är kärlek och glädje. Kärleken till oss själva och vår omgivning. Hur vi tar emot och hur vi ger. Vi fokuserar på bröstpartiet men även ryggen, magen och tarmarna kommer att stimuleras under denna härliga workshop som avslutas med meditation.

Anpassad för alla typer av kroppar, från nybörjare till avancerade.

Magdalena Mecweld och Mats Nielsen är en mycket uppskattade och omtyckta lärare som förenar djup visdom med lättsam humor. 2012 kom Magdalenas bok ”Vila dig i form med yinyoga” ut och blev en försäljningssuccé. Även appen med samma namn är mycket populär. Magdalena har ägnat sig åt meditation och yoga sedan 1994. Hon började undervisa i Ashtanga Yoga 2003 men det är Yinyoga som sedan många år har blivit hennes signum. De senaste femton åren har både Magdalena och Mats fördjupat sig i Mindfulness/Vipassana genom att studera med många av världens främsta meditationslärare. På ett skickligt sätt lyckas de förena mindfulness med sin speciellt sköna yinyoga.

Mer info: www.yin-yoga.se

TÄNK PÅ
Workshopen är inte avboknings- eller ombokningsbar.
Student och pensionärsrabatter gäller inte på workshopen.

Yogashala Stockholm bjuder på lättare snacks och te.

Yogashala Stockholm Yinyoga workshop Magdalena Mecweld och Mats Nielsen

ULLA, stockholm:

Jag har många olika skador men hos Yogashala Stockholm känner jag mig trygg. 

Kurstillfällen

Online Workshop - Stillhetens kraft 3 juni

Plats: Online

Kursperiod: 3 juni

Dag: onsdag

Tid: 17:30 - 20:30

Lärare: Magdalena och Mats

Pris: 550 kr

Online Workshop - Eldens gnista - hjärtats längtan 24 juni

Plats: Online

Kursperiod: 24 juni

Dag: onsdag

Tid: 17:30 - 20:30

Lärare: Magdalena och Mats

Pris: 550 kr

YOGA FÖRÄNDRAR DITT LIV 

Yogan gör dig stark, uthållig och lugn