Projektbeskrivning

TERMINSKURS 

Yoga för män

Kursen är öppen för män i alla åldrar och kursen fokuserar lite extra på fysisk och mental uthållighet. Det är en kurs för dig som vill träna upp både styrka, rörlighet och medveten närvaro.

Ashtangayoga brukar beskrivas som den mest fysiska yogametoden. Vi arbetar med dynamiska rörelser i en följd utan uppehåll, synkroniserat med kontrollerad djupandning. Kombinationen av rörelse, stretching och andning genererar mycket värme i kroppen. Förutom en ökad förbränning och uppbyggnad av styrka, balans, uthållighet och smidighet uppnår man en inre harmoni.

Vi tränar förmågan till medveten närvaro och koncentration genom att fokusera på kroppens position och genom att vara närvarande i andningen.

Yoga är en personlig och processinriktad träningsform befriad från prestige och jämförelser. Det spelar ingen roll hur vältränad, muskulös eller vig du är. Syftet är att hålla kroppen, sinnet och lugnet i trim. Yoga är för alla utifrån var en ens egna förutsättningar.

I kurspriset ingår Sharath Jois bok, Astanga Yoga Anusthana, översatt till svenska av Lisa Lalér.

RODRIGO, stockholm:

Jag blir mer avslappnad och glad om jag tränar ofta. Yogan ger mig balans i vardagen, mellan jobbet och mitt personliga liv.

Kurstillfällen

Yoga för män 19 augusti - 14 oktober

Plats: Hälsans hus

Kursperiod: 19 augusti - 14 oktober

Dag: Måndag

Tid: 19.30-20.50

Lärare: Emma Zetterlund

Pris: 2000 kr

Yoga för män 21 oktober - 16 december

Plats: Hälsans Hus

Kursperiod: 21 oktober - 16 december

Dag: Måndag

Tid: 19.30-20.50

Lärare: Emma Zetterlund

Pris: 2000 kr

KOM OCH YOGA HOS OSS 

Yoga boostar din kropp & ditt humör