Projektbeskrivning

Helgkurs i Hatha, Yin & Restorative Yoga
KURS

Yoga för stela män

Kursen är öppen för män i alla åldrar och kursen fokuserar lite extra på fysisk och mental uthållighet. Det är en kurs för dem som vill träna upp både styrka, rörlighet och medveten närvaro.

Ashtangayoga brukar beskrivas som den mest fysiska yogametoden. Man arbetar med dynamiska rörelser i en följd utan uppehåll, synkroniserat med kontrollerad djupandning. Kombinationen av rörelse, stretching och andning genererar mycket värme i kroppen. Förutom en ökad förbränning och uppbyggnad av styrka, balans, uthållighet och smidighet uppnår man en inre harmoni.

Vi tränar förmågan till medveten närvaro och koncentration genom att fokusera på kroppens position och genom att vara närvarande i andningen.

Yoga är en personlig och processinriktad träningsform befriad från prestige och jämförelser. Det spelar ingen roll hur vältränad, muskulös eller vig du är. Syftet är att hålla kroppen, sinnet och lugnet i trim. Yoga är för alla utifrån var en ens egna förutsättningar.

I kurspriset ingår boken Ashtanga Yoga Anustana, skriven av sharath Jois och översatt till svenska av Lisa Lalér. Det ingår även två ta igen gånger som du använder på valfri drop in klass under kursens gång.

Yogashala_Julschema

Kurstillfällen

Ashtangayoga Yogashala Stockholm fyra steg till självständig utövare

FÖR DIG SOM YOGAR

Bra att veta