Om oss 2018-01-17T15:13:23+00:00

Om oss

OM YOGASHALA STOCKHOLM

Yoga grundad i tradition, kunskap och kärlek

Vi erbjuder dig en plats och en atmosfär där du kan växa som människa, var du än befinner dig på din yogaresa.

Vi som driver Yogashala Stockholm är Lotta Lalér och Lisa Lalér. Lotta är VD. Lisa är huvudlärare och auktoriserad att undervisa i ashtangayoga. Vi är också systrar. Till vår hjälp har vi erfarna lärare, några oumbärliga allt-i-allon och självklart alla som yogar här. Känn dig varmt välkommen till oss, våra shalor och framförallt till vår gemenskap.

lotta lisa leler

läran förs vidare

Vår historia

Yogashala Stockholm grundades 1999 av Maria Boox. Hon var elev till Sri K. Pattabhi Jois och en av de första i Sverige att bli auktoriserad av honom att undervisa. Maria var också Lisas första lärare. Relationen ledde så småningom till att Lisa tog över Yogashala Stockholm tillsammans med sin syster Lotta. 

Det som började i liten skala med några få eldsjälar har idag vuxit till att bli en av Sveriges största yogaskolor. Kärleken till ashtangayoga och traditionen är lika stark idag som då.

Tradition

Vi följer den traditionella ashtangayogan som den utvecklades av Sri K. Pattabhi Jois från staden Mysore i Indien. Vi följer traditionen för att ashtangayoga ska vara som det är tänkt, en metod för hälsa och självkännedom. Vi är alla elever, även den som själv undervisar. Ingen är någonsin fullärd.

Kunskap

Oavsett förmåga ska du känna dig helt trygg när du yogar hos oss. Vi ser kroppen och själen som en helhet. Därför fördjupar vi hela tiden vår kunskap och förståelse inom yogarörelser, filosofi, anatomi och fysiologi. Vi knyter till oss människor med kunskap som kompletterar vår undervisning och verksamhet.

Kärlek

Kanske fastnar du lätt i prestationstankar och behöver lära dig varva ned. Kanske behöver du hitta motivation och fokus igen. Kanske har du skador eller funktionsnedsättningar som kräver rehabilitering. Kanske längtar du efter mening och gemenskap. Hos oss är alla välkomna. Här får du utvecklas i din egen takt, tillsammans med andra, med lyhörda lärare i en hjärtlig gemenskap.

Se filmen om Yogashala Stockholm

Här får du möta Lisa som berättar om hur allt startade, du får lära känna våra gästlärare, R. Sharath Jois och Peter Sanson och du får höra några av våra elever  berätta om sin upplevelse av Yogashala Stockholm.

Se filmen

Våra gästlärare

Våra kunniga och omtyckta gästlärare som besöker oss regelbundet är R. Sharath Jois från Indien, Peter Sanson från Nya Zeeland och Eddie Stern från USA.
R Sharath Jois. Yogashala Stockholm
Peter Sanson Gästlärare Yogashala Stockholm

R. Sharath Jois

Mysore, Indien

Peter Sanson

Nya Zeeland

Eddie Stern

New York, USA

Se alla våra fasta lärare och assistenter

Vi finns på Södermalm

Du hittar oss på Zinkensdamm, Nytorget och Hälsans Hus på Fjällgatan
Studio Zinkensdamm

Shala Zinkensdamm

Ringvägen 9D
118 23 Stockholm
Telefon: 08 – 556 033 53
info@yogashalastockholm.se
Bankgiro: 5271-9580

Shala Nytorget

Gotlandsgatan 88
116 38 Stockholm
Telefon: 08 – 556 033 53
info@yogashalastockholm.se
Bankgiro: 5271-9580

Hälsans hus

Fjällgatan 23
116 28 Stockholm
Telefon: 08 – 556 033 53
info@yogashalastockholm.se
Bankgiro: 5271-9580

material för

Press & media

Inom kort kommer vi ha en sida klar med pressmaterial, högupplösta bilder och logotyper som media, journalister och bloggare får använda. Behöver du få tag i material nu? Hör av dig till oss så löser vi det.

Maila till:
info@yogashalastockholm.se

Följ med på yogaresor

Yogaresa till Malaga Yogashala Stockholm

Yogaresa till Sicilien

29 sep – 6 okt 2018

Yogaresa till Sicilien

6 – 12 okt 2018

Yogaresa till Malaga, Spanien

April 2019

Läs mer om våra yogaresor

NEWS & MORE

Want information in english?

To English summary