ASHTANGA  YOGA

Mysore style

SÅ FUNGERAR MYSORE STYLE

Mysore style, yoga i ditt eget tempo, i din egen takt.

Mysore style innebär att du yogar tillsammans med andra, men du gör rörelserna i din egen takt och i det tempo som passar dig.

 Mysore style är det traditionella sättet att utöva Ashtanga Yoga. Det är en serie yogapositioner i en särskild följd kombinerat med andning. Vi börjar med enkla solhälsningar och yogans djupandning och när du behärskar det så är du redo att lära dig nya positioner. Läraren finns alltid med i rummet och går runt och korrigerar, hjälper, ger råd och uppmuntrar dig att utvecklas. Det blir nästan som privatundervisning i grupp.

ashtanga yoga mysore style
alla kan yoga ashtanga mysore style

SÅ BLIR DU REDO FÖR MYSORE STYLE

Alla kan gå på Mysore

Det spelar ingen roll om du har lång eller kort erfarenhet, hos oss tränar alla efter sin egen förmåga.

Det viktigaste när du börjar med Mysore är att du har lite koll på rörelserna och andningen. Men skulle du glömma så gör det inget, läraren guidar dig.

Vi  har ett brett utbud av Mysore style, både terminskurser, helgkurser och öppna drop in-klasser, alla dagar i veckan. Många väljer att gå en kurs och varvar det med öppna drop in-klasser för att få mer tid på mattan. Andra går öppna Mysoreklasser varje morgon innan jobbet. Vissa trivs bäst att gå på kvällen eller helgen.

Vilka tider passar dig bäst?

VAD ÄR MYSORE STYLE

Som att ha en personlig tränare – fast i grupp

Det traditonella sättet att utöva Ashtanga Yoga på är det som vi kallar Mysore style eller self practise.

Det innebär att du praktiserar tillsammans med andra elever i en grupp men utifrån din egen andning och takt. Vi är alla olika och meningen är att yogan ska anpassas individuellt utifrån varje persons unika behov. Med hjälp av läraren får du lära dig ordningen på positionerna och du får stöd när du behöver lite guidning. När du är redo lägger läraren till nya positioner allt eftersom och uppmuntrar dig till att gå vidare. Det blir som att ha en personlig tränare – fast i grupp.

alla kan yoga ashtanga mysore style
Yogashala_Mysorestyle11

level 2 auktoriserad ashtangayoga lärare

Vårt Mysoreprogram leds av Lisa Lalér, hon har undervisat i Ashtanga Yoga sedan 2005.

 Lisa blev Level 2-auktoriserad av grundaren till Ashtanga, Sri K. Pattabhi Jois 2014. Under flera år har Lisa varit med på Sharathjis Special Teachers Course och har även assisterat Sharathji i shalan i Mysore.

Varannat år har vi den stora glädjen att ha Sharathji hos oss på Yogashala Stockholm. Han håller workshops under en hel vecka och elever och lärare kommer till oss från hela världen.

Vi bjuder regelbundet in våra erfarna och omtyckta internationella gästlärare till Stockholm

Vi samarbetar med några av världens mest erfarna certifierade ashtangayoga-lärare. Det är R. Sharath Jois från Mysore, Indien. Eddie Stern från New York. Peter Sanson från Nya Zealand och filosofiläraren Lakshmish Bhat från KPJAYI i Mysore, Indien.

På bilden ser du Eddie Stern som besökte oss under våren.

Workshop Eddie Stern

ASHTANGAYOGANS URSPRUNG – MYSORE

Ta steget mot att yoga Mysore style

Ashtangayoga Mysore style kurs
Yogamedlem Mysore style
Guru Mysore style

Kurser: Steg 3, Fortsättning mot Mysore och steg 4, Mysore

Vi har flera olika kurser är för dig som vill gå djupare in i yogan och lära dig att bli en självständig utövare. Här kan du se vårt utbud för terminskurser och helgkurser.

Friheten med Ashtanga Yoga Mysore style

Ashtangayoga är en metod som täcker in tre nivåer av rening. Kroppen, nervsystemet och sinnet. Yogan får dig att må bättre, bli starkare, mer fokuserad, mer lugn och du lär samtidigt känna din egen kropp.

Traditionen bakom Mysore

R. Sharath Jois är huvudlärare, eller gurun, av traditionell ashtangayoga i Mysore, Indien. Han besöker oss i Stockholm regelbundet och håller workshops och föreläsningar.

NÄR DU ÄR SJÄLVSTÄNDIG YOGAUTÖVARE

Mysore ger dig möjlighet att yoga hemma, på jobbet, på semestern.

När du är en självständig yogautövare så kan du yoga vart som helst, när som helst.

Du behöver egentligen inte ens en matta. När du har lärt dig rörelserna och andningen så är allt du behöver en tyst stund för dig själv, på vilken plats som helst. Sedan är du redo att fylla på med avslappning, fokus och ny energi. Visst är det smidigt.

Anmäl dig till Mysore-kurs idag

Yoga Mysore style självständig yoga

YOGANS LÄKANDE KRAFT

Du kan yoga även om du är skadad, öm eller stel

Det är bra att träna även om du har en skada. Kroppen läker och får energi av aktivitet. Yoga ger en stark inre muskulatur vilket ger starkare rygg och det  förebygger de skador man kan få av för mycket sittande skrivbordsarbete.

Alla våra lärare har god kunskap om anatomi och kroppen. Berätta för din lärare om vilken skada du har så kan du få guidning och övningar som är utformade efter just din kropps behov.

Vi hjälper dig komma igång.

HITTA RÄTT KURS FÖR DIG
Ashtangayogans fyra steg

FÖR DIG SOM YOGAR MYSORE STYLE 

Mysore style  – bra att veta