Projektbeskrivning

Ashtanga Yoga grund och fortsättning

TERMINSKURS

Ashtanga Yoga – grund & fortsättning

På denna kurs introduceras du i ashtangayogans grunder. Det är för dig som är nybörjare eller har gått vår nybörjarintensiv.

Den första delen, halva terminen, av denna kurs går vi grundligt igenom andningen och solhälsning A+B vid varje kurstillfälle.

Under kursens gång får du lära dig alla stående rörelser och sittande rörelser fram till Janu Sirsasana A. Under kursen andra del jobbar vi vidare med rörelserna i den sittande sekvensen, bryggor och avslutningsekvensen.

På Hälsans Hus, Fjällgatan 23 B behöver du ha med din egen yogamatta på kursen. På gotlandsgatan 88 samt Ringvägen 9 D går det att hyra en yogamatta för 40 kr per gång (hela summan doneras till ett biståndsprojekt i Mysore, Indien) om du inte vill ha med en egen yogamatta.

I kurspriset ingår Sharath Jois bok, Astanga Yoga Anusthana, översatt till svenska av Lisa Lalér, samt vår bok om yogafilosofi med Illustrationer av Stina Wirsén och text av Lisa Lalér. Det går fint att ta igen missade kursomgångar på någon av våra andra fortsättningskurser och du har också möjlighet att gå på våra andra drop in klasser för halva priset under hela din kursperiod. Det finns ett drop in kort för kursdeltagare på din sida när du loggar in i Wondr. 

Ashtanga grund- fortsättningskurs

Sagt av elev

Det bästa är att känslan finns kvar efteråt. Den försvinner inte.

Grundkursen är för dig som aldrig utövat ashtangayoga tidigare eller har gått en nybörjarintensivhelg eller liknande. Vi går grundligt igenom yoga-andningen och solhälsning A+B vid varje kurstillfälle. Under kursens gång får du lära dig alla stående positioner och sittande positioner fram till Janu Sirsasana A. Mot slutet av kursen går vi igenom de första positionerna i avslutningssekvensen.

Vi tittar på hur ashtangayogans system av positioner fungerar tillsammans med andningen.

Du kommer i lugn takt att få börja lära dig ordningen på positionerna utantill så att du så småningom kan utveckla din egen ”self practice” enligt hur man traditionellt gör i ashtangayogans indiska födelsestad, Mysore (kallas även att träna Mysore Style). Tanken är att du ska kunna ordningen på solhälsningarna och de första stående positionerna när kursen avslutas. Kursen innehåller också yogafilosofi med fokus på yogans åtta grenar och lite om yogans bakgrund och historia.

Vid varje kurstillfälle ges utrymme till frågor och funderingar från deltagarna.

Kurstillfällen

KOM OCH YOGA HOS OSS 

Yoga boostar din kropp & ditt humör