Cia Idemalm

Cia Idemalm

Yogan för Cia är som ett tryggt och kärleksfullt hem dit hon alltid är välkommen och där hon alltid får höra sanningen, kort och gott.

Vad betyder Yoga för dig?

– Den fungerar för mig som en stabil och lojal följeslagare som hela tiden speglar vad jag gör i mitt liv. Den lär mig att balansera och hushålla med min energi. Yogan har dessutom hjälpt till i läkningen av tidigare skador.


Hur gick det till när du började Yoga?

– Jag kom i kontakt med yogan 1999 och då i form av fitnessyoga. Direkt kände jag att detta var något som passade mig, men upplevde att något i den yogaformen saknades.

– En mycket god vän berättade efter ett tag att hon hade hittat ett yogaställe som var fantastiskt och att hon trodde att det skulle passa mig. Jag hade hittat ashtangayogan och Yogashala Stockholm med Maria Boox i spetsen.

– Maria blev den som visade mig yogans alla ansikten och utvidgade yogan till att vara så mycket mer än bara fysisk träning. Hon blev min första riktiga yogalärare. År 2002 fick jag förmånen att utbilda mig till yogalärare för Maria på Yogashala Stockholm.

– År 2004 gick jag en teachertraining i Florida för David Swenson. Under årens lopp har jag tränat för flera duktiga yogalärare som Dena Kingsberg, John Scott, Peter Sanson och David Williams.

Vad har du för bakgrund?

– Tidigt i livet, som 17-åring utbildade jag mig till aerobicsinstruktör, vilket jag kom att jobba med i olika former under ca 15 år, parallellt med andra arbeten. 1996 tog jag en kandidatexamen i folkhälsovetenskap och utbildade mig samtidigt till massör. Jag kände att jag inte ville jobba med hälsa enbart organisatoriskt och sökte mig därför vidare inom träningsindustrin.

– 1999 utbildade jag mig till Personlig tränare på Personal training school of Stockholm och har jobbat med det och massagen sedan dess. År 2000 genomförde jag min första utbildning till pilatesinstruktör, med flera efterföljande. Pilatesen blev en viktig del av mitt arbete som personlig tränare.

– De senaste 5 åren har jag påbörjat en ny resa då jag utbildat mig till osteopat på ”Stockholm college of osteopathic medicine”. Det resulterade i en ”Diploma in Osteopathy” 2012 och i och med det har jag lagt den personliga träningen lite åt sidan. Tanken är att från och med nu jobba mer eller mindre helt med yoga och osteopati.