Hans Österlund

Hans Österlund

Assistent sedan hösten 2017

Berätta om din bakgrund

Jag började träna yoga på gym 2010, främst som ett komplement till annan träning. Med tiden blev det allt mer yoga och allt mindre annan träning. Efter något år förstod jag att det var ashtangayoga som passade mig bäst och därefter höll jag mig nästan uteslutande till det på gymmet. Jag hade turen att träffa en lärare som höll på ashtangayogans traditioner så jag fick en god grund att stå på och en initial förståelse för vad ashtangayoga är. Så sakteliga kom dock insikten att jag måste prova den mer traditionella ”Mysore style”. Jag bestämde mig för att gå en kurs och valet föll snabbt på Yogashala. Våren 2014 kom jag så för första gången till Yogashala då jag gick kursen ”Fortsättning mot Mysore” med Lina. Under hösten höll Lina i en Mysorekurs, så det kändes som en naturlig fortsättning för mig. Sedan dess har jag stannat på Yogashala och tränat allt mer frekvent. Sedan några år följer jag ashtangayogans tradition med träning sex morgnar i veckan.

Jag har en civilingenjörsexamen i farkostteknik och arbetar till vardags med mjukvaruutveckling och projektledning av säkerhetssystem inom järnvägsbranschen.

Hur kom det sig att du ville assistera på Yogashala?

Det kändes såväl överraskande som hedrande när Lisa frågade mig. Efter en stunds funderande kändes det som att det nog var ett rimligt nästa steg för mig inom yogan. Att helt få vända på perspektiven och få möjligheten att lotsa någon längs den här vägen känns både roligt, spännande och utmanande. Det känns också som en fantastisk möjlighet till fördjupning inom något som intresserar mig så mycket.

 

Yogan hjälper mig på jobbet. Den hjälper mig att behålla lugnet under stressiga stunder och att se något klarare för att hantera och acceptera saker som jag förut kunde låta mig irriteras av.

 

Har du någon drömkurs du vill hålla?

Eftersom jag ännu inte håller någon kurs har jag inte tänkt särskilt mycket på någon drömkurs. Det känns ju förstås speciellt att få möjligheten att leda några alldeles ovetande nybörjare in på yogans väg.

Vad har yogan för betydelse i ditt liv?

Den har blivit en såväl stor som naturlig del av livet. Numer är det en alldeles naturlig start på dagen med ett par timmars morgonträning på väg till jobbet. Att missa en morgonträning känns konstigt och jag hamnar lite smått ur fas. Det mesta av det jag lär mig på mattan följer med mig resten av dagen. Yogan hjälper mig på jobbet. Den hjälper mig att behålla lugnet under stressiga stunder och att se något klarare för att hantera och acceptera saker som jag förut kunde låta mig irriteras av.